Nieuws

Trek Store Nijmegen naamgever route Nijmegen
Afgelopen middag is een overeenkomst afgesloten met Trek bicycles voor minimaal twee jaar steun als routesponsor van ons MTB routenetwerk. Bob Janssen Shop manager van de Trek store, Hatertseweg 486, Nijmegen bevestigde daarmee dat route Nijmegen vanaf nu de ‘Trek Nijmegen’ route heet. Op de achtergrond het nieuwste paradepaardje van Trek, de Supercaliber. Test bike beschikbaar.

Voor de stichting een belangrijke stap om, naast de donaties van bikers (dank 💪), voldoende inkomsten te genereren om de jaarlijkse kosten van beheer en onderhoud op te kunnen brengen. Wil je daar meer van weten kijk op mtb-rijkvannijmegen.nl/FAQ — met Alex Peters en Bob Janssen.

Alle pijlen geplaatst op de nieuwe routes
Vandaag is ons palenteam erin geslaagd ook de paarse route in de bordjes te zetten. Er ontbreken nog wat waarschuwingsbordjes dus blijf op je qui vive.
Mocht het fout gaan, ongeveer om de drie paaltjes komt een 112 bordje met een paalnummer zodat de Ambulance of Brandweer je ramp plek kan vinden. Die locatiegegevens zijn onderweg en moeten nog door de bureaucratie, verwacht dus niet dat men gelijk weet waar je het over hebt als je belt. Beter nog, zet de EHBO app op je smartphone.

EHBO APP
Het Rode Kruis heeft een prachtige app ‘EHBO’ die je van dienst kan zijn als je alleen bent en ten valt komt of je onzeker bent wat te doen als iemand anders is gevallen. Die EHBO app geeft aanwijzingen waar je aan moet denken en op moet letten bij diverse zaken die jouw (en een ander) kunnen overkomen. Zet het op je smartphone.
Een belangrijke functie van de app is dat je met één druk op de knop 112 alarmeert waarbij je positie direct wordt meegestuurd. Makkelijk voor een evt ambulance. Meestal geeft de 112 operator je ook aanwijzingen wat te doen bij het slachtoffer. Bij twijfel, gewoon 112 bellen. Better safe than sorry.

Corona en onze routes
We zitten met z’n allen gedwongen zoveel mogelijk thuis maar mogen af en toe een frisse neus halen. Op mountainbikeroutes en zeker op onze prachtige nieuwe tracks is het momenteel in de weekenden drukker dan normaal en al helemaal op zondag.

Het rijden van mountainbikeroutes vereist ervaring en technische vaardigheden. Zeker op onze vrij technische tracks waar ook nog de routebewijzering ontbreekt en je dus extra goed moet opletten.
Heb je weinig tot geen ervaring, ga in deze periode dan niet mountainbiken op onze routes. Je brengt hiermee jezelf en anderen in gevaar en daarmee voorkom je het belasten van zeer beperkte capaciteit in ziekenhuizen.

Hulp gevraagd, routepalen SLOPER actief!!!
Nadat op een stukje route in het Groesbeekse bos voor de derde keer de routepalen eruit zijn getrokken werd besloten die in beton te zetten. Daar had deze vandaal een oplossing voor, dan zaag je de (nieuwe) paal toch gewoon af! Graag vragen wij alert te zijn mocht je daar iemand in actie zien.
Spreek hem/haar aan, maak een foto of wat dan ook. Zodat we grip gaan krijgen op deze situatie.

Beste sloper (als je dit leest): Als je het niet eens bent dat er op die plaats een MTB route loopt, praat aub met de boswachter over de motivatie achter die locatie. Misschien komt er dan wel een omleiding, maar ga geen eigen rechter spelen in dit recreatie bos. Daarnaast gaan MTB-ers bij een ontbrekende paal door het hele bos dwalen op zoek naar waar de route loopt. Is dat je doel?

MTB-ers opgelet bij verlaten Westermeerwijk
Hoewel de route nog niet is opengesteld hebben we al wat ervaring opgedaan. Aan het einde van het Westermeerwijk bos waar de route uitkomt op de Postweg begon dankzij de afdaling de snelheid aardig op te lopen. Dat leidde tot soms gevaarlijke situaties met andere weggebruikers. Daarom is een sluis gebouwd om de snelheid te remmen bij het oprijden van de openbare weg. Uiteraard komt dit de veiligheid van bikers en die van de overige weggebruikers ten goede.

Officiële opening van de eerste twee lussen van het MTB-routenetwerk Rijk van Nijmegen die gepland stond was voor28 maart afgelast i.v.m. de Coronamaatregelen.
Zodra nieuwe evenementen gepland kunnen / mogen worden zullen wij dit hier op deze pagina bekend maken.
Wij doen ons best zo spoedig mogelijk de routepalen klaar te hebben, zodat individueel de routes Nijmegen en Groesbeek bereden kunnen worden. Voor meer, zie routekaart

Het laatste nieuws over de plaatsing van onze routepalen

Het laatste nieuws over ons routenetwerk bij Omroep Gelderlan