Ga naar de inhoud

OMLEIDING ACTIEF

Update 31 maart 2021
Geen omleidingen meer

De SHIMANO route Groesbeek voert je door de bossen van de Wolfsberg, de Hooghe Hoenderberg en Dekkerswald. Er zijn drie startpunten. Daar kun je de paarse aanrijroute volgen naar de route die op een paar honderd meter ligt. 

Op deze route ligt het technisch uitdagende Traumapad dat zijn naam dankt aan zowel fysieke als geestelijke trauma’s dat een berijder zichzelf kan aandoen. Het betreft een ca 1,5km lange afdaling met vele flowy bochten, hoge dalende kuipbochten en rollers. Beginners wordt geadviseerd het brede parallel pad te volgen (groene onderbordjes) en bijna onderaan de route weer naar links op te pakken. De route biedt veel afwisseling tussen bredere paden en flowy singletrack. Aan kuipbochten, kort draaiwerk en afhangende bochten geen gebrek. Er zijn ook aardig wat hoogtemeters te scoren inclusief een paar langere klimmen. Op enkele plaatsen is een technisch parallelle lus (rood onderbord=moeilijk) aangelegd dat meer technische vaardigheid vergt en sterk is af te raden voor beginners. 

De route is te combineren met de route Nijmegen (verbindingsroute rood/paarse pijlen) en de routes Mook (blauw/paarse pijlen) en Malden (groen/paarse pijlen). Zie overzichtskaart 

Mountainbiken en alle andere recreatie is in de bossen van het Rijk van Nijmegen alleen toegestaan tussen zonsopkomst en zonsondergang.

contact
Hoofdsponsor
Hoofdsponsor