Meehelpen

Een MTB route kan alleen maar aangelegd en onderhouden worden met de hulp van veel actieve vrijwilligers. We hebben je hulp dus hard nodig! Wil je meewerken, meld je dan aan om eens te helpen als vrijwilliger.

Wekelijkse ‘Dig to Ride’ bouw evenementen zijn:

    • Donderdag 09:00u – 12:00u
    • Zaterdag 09:00u – 16:00u

Hier een overzicht van de komende bouw evenementen klik op het evenement voor de details.

Maar eerst het laatste actuele nieuws ivm Corona control

 

Op de facebook pagina worden evenementen aangemaakt. Heb je een facebook account meld je even aan dan weten ongeveer hoeveel mensen er komen helpen. Klik hier voor de geplande bouw evenementen op onze facebook pagina.

Wij raden aan zelf goede werkhandschoenen mee te nemen. Er is gereedschap zolang de voorraad strekt.

Erg nuttig klik hier voor instructies over het werk wat we doen voor het onderhoud van de routes.

Wil je je aanmelden voor een “dig to ride evenement” en graag een keer meehelpen in het bos meld je dan aan: op dit e-mailadres.

De plannen voor de eerste helft van 2020

De bouwactiviteiten voor het 1e kwartaal van 2020 tot aan het broedseizoen zullen hoofdzakelijk bestaan uit zoveel  mogelijk graafwerk omdat tijdens het broedseizoen (15 maart Р15 juli) de minikraan niet in het bos mag voor aanleg. We kunnen in die periodes wel handmatig de gegraven tracks afwerken.

We gaan dus eerst machinaal zoveel mogelijk segmenten graven in de sectoren Westermeerwijk (segmenten B19 t/m B25), de But (segmenten B01 t/m B18), Dekkerswald (Segmenten B12 t/m B15) en de Wolfsberg (segmenten W01 t/m W13).

In het 2e kwartaal van 2020 zullen de werkzaamheden handmatig zijn en gericht op de afwerking van bovengenoemde stukken route, Westermeerdijk, De But, Dekkerswald en de Wolfsberg, plus het onderhoud aan reeds gegraven en al bereden stukken en de reeds bestaande bospaden die onze mooie nieuwe singletracks verbinden omdat we ons realiseren dat enkele bestaande stukken nu niet goed genoeg zijn.

 

Zie hier onze helden aan het werk.