Meteen naar de inhoud

Instagram

Stemmen publieksprijs MTB Trail Awards
De stembus voor de publieksprijs is geopend van 1 augustus 2022 tot en met 15 september 2022. Stemmen via https://www.mtbroutes.nl/mtb-trail-awards/stemmen

Bescherming vd natuur begint bij beleving … Ook bij MTBers.

vm de bevindingen van de Natuurtoets gaan we deze omleiding op Heumensoord er morgen (11 juni) inleggen.

Nederlandse MTB Kinderroutes

Dat sporten goed voor onze gezondheid is hoeven we niemand meer uit te leggen. Daarom is het van groot belang om kinderen zo vroeg mogelijk met sport in aanraking te brengen.

Ben je zelf enthousiast mountainbiker? Hoe leuk is het dan om dit samen met je zoon of dochter te beleven. Er komen steeds meer MTB Kinderroutes. Op dit moment zijn er al 7 routes verspreid over heel Nederland. Ook route Malden wordt net als deze routes kindvriendelijk ingericht en ook daar gaat de regel gelden dat kinderen altijd voorrang hebben.

Je vindt de kinderroutes in: Austerlitz, Ede, Lelystad, Mechelen, Valkenburg, Zelhem en Zoetermeer. Is jouw zoon of dochter zo enthousiast dat zij al een "Mijn MTBroutes" account hebben op mtbroutes.nl, dan kunnen zij een virtuele badge krijgen voor elke Kinderroute die ze gereden hebben.

Verbeter draagvlak voor MTB-ers, houd rekening met mens en dier

– groet mensen, minder vaart en geef ruimte
– stop voor overstekende dieren, laat of help ze
oversteken zodat het pad vrij is
– maak geen onnodig lawaai, harde geluiden verstoren

Ook in de natuur geldt: rechts heeft voorrang

Draag zo bij aan een beter imago voor ons allen!!

Meepraten over de mountainbikeroute in het bos van Westermeerwijk?
Graag gaan we met alle betrokkenen bij het bos Westermeerwijk in overleg om goede afspraken te maken over de definitieve route voor de mountainbikers en andere gebruikers van het bos. We delen graag de resultaten van de bezoekersenquête, natuuronderzoek en bekijken alternatieve routes.
De bijeenkomst is op 18 mei van 19.30 uur tot 21.00 uur op de Molenbosweg 17 in Berg en Dal (Hotel Erica). Graag voor 15 mei even aanmelden als je erbij wil zijn: secretariaatstadsbeheer@nijmegen.nl
Vind het gebruikersonderzoek, de Natuurtoets en onze reactie daarop op onze Nieuwspagina

Het belang voor een helm op de MTB is evident, toch zetten er velen op de weg er geen op. Waarom?

https://www.gelderlander.nl/home/waarom-we-nooit-een-fietshelm-opzetten-en-waarom-dat-vreselijk-dom-is-we-denken-dat-ons-niks-gebeurt~aecaddd9/

Rein Zwaan boswachter SBB: MTBer en wandelaar hebben evenveel impact op natuur.
„Iedereen die van het natuurgebied gebruikmaakt, heeft er impact op, of dat nu wandelend, hardlopend of fietsend is. Uit internationale onderzoeken blijkt dat een wandelaar en mountainbiker ongeveer dezelfde verstoring geven.”
De mountainbikers moesten worden opgevoed, nu zijn de gravelbikers aan de beurt.

We delen, recreëren in en genieten allemaal van de natuur en dat gaat het beste met wederzijds respect. We spreken regelmatig andere recreanten (wandelaars met/zonder hond, ruiters etc) tijdens onderhoud van de routes of tijdens het fietsen op een pad. In het algemeen is men veel beter te spreken over het gedrag van MTB-ers dan direct na opening van onze routes begin 2020. Toen waren door corona heel wat recreanten in de natuur die niet bekend waren met de gedragsregels.
Die bekendheid is dus aanzienlijk verbeterd, maar we zijn er nog niet. Van enkele hondenbezitters hoorden we dat ze hun hond bij zich willen roepen of de lijn binnenhalen waarvoor soms de reactietijd wat kort is. Bij nadering van achteren is het wenselijk dat tijdig aan te geven.
Dus groet iedereen tijdig die je tegen- of achterop komt, laat merken dat je ze gezien hebt en respecteert. Zo kan iedereen lekker genieten van de natuur.

Ook in het Nijmeegse bos is Eunice langs geweest!

De vrijwilligers doen hun best om het snel weer veilig en vrij te maken.

Wees je ervan bewust dat er paden geblokkeerd kunnen zijn en er nog veel takken los in bomen hangen die naar beneden kunnen komen.

Wil je helpen? Laat het ons dan weten via social media of de website.
Locaties sturen die we moeten vrijmaken helpt ook!

Wist je dat al onze routes een moeilijkheidsgraad krijgen volgens een landelijk classificatie systeem?

Je vindt deze classificatie onder de routepijlen.

Dit zullen we ook gebruiken bij splitsingen. Zo kan het zijn dat je de optie hebt om een 'gemiddeld' pad te volgen of een 'moeilijk' pad, op dezelfde route!

Altijd al willen weten hoe wij de werkzaamheden plannen?

De route coördinatoren bepalen samen met het bestuur de werkzaamheden op lange termijn. De coordinatoren en actieve vrijwilligers zetten dit om in bouwmomenten voor vrijwilligers.

Zo hoef je je als vrijwilliger alleen nog maar aan te melden en de mouwen op te stropen!

Traumapad weer open!

Je kunt nu bij de start van het traumpad kiezen:

-traumapad fietsen (en hier weer terugkomen)
-paarse route vervolgen via de omleiding

In de komende weken hopen we dat we de rest van de omleiding ook vrij kunnen geven.

Fiets lokaal. Ons advies is om niet te reizen om te mountainbiken. Fiets de routes in je eigen regio.

Wanneer je gaat mountainbiken volg je de MTB route bordjes die aangegeven staan. Deze paden worden namelijk onderhouden. Daarbij is het gevaarlijk om tegen de route in te rijden. Op onoverzichtelijke punten kun je elkaar namelijk niet zien aankomen. Spreek elkaar er op aan wanneer iemand zich (onbewust) niet aan de regels houdt.
#hetwielernormaal #teamknwu

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

No upcoming events