Meteen naar de inhoud

Instagram

Meepraten over de mountainbikeroute in het bos van Westermeerwijk?
Graag gaan we met alle betrokkenen bij het bos Westermeerwijk in overleg om goede afspraken te maken over de definitieve route voor de mountainbikers en andere gebruikers van het bos. We delen graag de resultaten van de bezoekersenquête, natuuronderzoek en bekijken alternatieve routes.
De bijeenkomst is op 18 mei van 19.30 uur tot 21.00 uur op de Molenbosweg 17 in Berg en Dal (Hotel Erica). Graag voor 15 mei even aanmelden als je erbij wil zijn: secretariaatstadsbeheer@nijmegen.nl
Vind het gebruikersonderzoek, de Natuurtoets en onze reactie daarop op onze Nieuwspagina

Het belang voor een helm op de MTB is evident, toch zetten er velen op de weg er geen op. Waarom?

https://www.gelderlander.nl/home/waarom-we-nooit-een-fietshelm-opzetten-en-waarom-dat-vreselijk-dom-is-we-denken-dat-ons-niks-gebeurt~aecaddd9/

Rein Zwaan boswachter SBB: MTBer en wandelaar hebben evenveel impact op natuur.
„Iedereen die van het natuurgebied gebruikmaakt, heeft er impact op, of dat nu wandelend, hardlopend of fietsend is. Uit internationale onderzoeken blijkt dat een wandelaar en mountainbiker ongeveer dezelfde verstoring geven.”
De mountainbikers moesten worden opgevoed, nu zijn de gravelbikers aan de beurt.

We delen, recreëren in en genieten allemaal van de natuur en dat gaat het beste met wederzijds respect. We spreken regelmatig andere recreanten (wandelaars met/zonder hond, ruiters etc) tijdens onderhoud van de routes of tijdens het fietsen op een pad. In het algemeen is men veel beter te spreken over het gedrag van MTB-ers dan direct na opening van onze routes begin 2020. Toen waren door corona heel wat recreanten in de natuur die niet bekend waren met de gedragsregels.
Die bekendheid is dus aanzienlijk verbeterd, maar we zijn er nog niet. Van enkele hondenbezitters hoorden we dat ze hun hond bij zich willen roepen of de lijn binnenhalen waarvoor soms de reactietijd wat kort is. Bij nadering van achteren is het wenselijk dat tijdig aan te geven.
Dus groet iedereen tijdig die je tegen- of achterop komt, laat merken dat je ze gezien hebt en respecteert. Zo kan iedereen lekker genieten van de natuur.

Ook in het Nijmeegse bos is Eunice langs geweest!

De vrijwilligers doen hun best om het snel weer veilig en vrij te maken.

Wees je ervan bewust dat er paden geblokkeerd kunnen zijn en er nog veel takken los in bomen hangen die naar beneden kunnen komen.

Wil je helpen? Laat het ons dan weten via social media of de website.
Locaties sturen die we moeten vrijmaken helpt ook!

Wist je dat al onze routes een moeilijkheidsgraad krijgen volgens een landelijk classificatie systeem?

Je vindt deze classificatie onder de routepijlen.

Dit zullen we ook gebruiken bij splitsingen. Zo kan het zijn dat je de optie hebt om een 'gemiddeld' pad te volgen of een 'moeilijk' pad, op dezelfde route!

Altijd al willen weten hoe wij de werkzaamheden plannen?

De route coördinatoren bepalen samen met het bestuur de werkzaamheden op lange termijn. De coordinatoren en actieve vrijwilligers zetten dit om in bouwmomenten voor vrijwilligers.

Zo hoef je je als vrijwilliger alleen nog maar aan te melden en de mouwen op te stropen!

Traumapad weer open!

Je kunt nu bij de start van het traumpad kiezen:

-traumapad fietsen (en hier weer terugkomen)
-paarse route vervolgen via de omleiding

In de komende weken hopen we dat we de rest van de omleiding ook vrij kunnen geven.

Fiets lokaal. Ons advies is om niet te reizen om te mountainbiken. Fiets de routes in je eigen regio.

Wanneer je gaat mountainbiken volg je de MTB route bordjes die aangegeven staan. Deze paden worden namelijk onderhouden. Daarbij is het gevaarlijk om tegen de route in te rijden. Op onoverzichtelijke punten kun je elkaar namelijk niet zien aankomen. Spreek elkaar er op aan wanneer iemand zich (onbewust) niet aan de regels houdt.
#hetwielernormaal #teamknwu

Vandaag hebben een aantal vrijwilligers in het bos gestaan om te kijken naar hoe het gaat.

In het bijzonder hebben zij de gedragscode MTB en de Buitencode onder de aandacht gebracht. De sfeer was goed en sommigen hebben zelfs nog wat geleerd 😉

Zo helpen we elkaar en genieten we met zijn allen van het bos!

Carbid is er niets bij!

Bij de graafwerkzaamheden trof onze kraanmachinist een oude granaat aan. Deze is door de EOD veilig en gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Tussen de ontdekking en deze ontploffing is dit stuk afgesloten geweest..
Nog een goede reden om niet voorbij afzettingen te gaan 😉

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

No upcoming events