Er is enige commotie rond deze route in deze drukke Corona periode. Daarom streven wij naar zo min mogelijk fietsers in het WEEKEND op de noordelijke lus Westermeerwijk en hopen dat jij daaraan wil meewerken. Dit deel is bijna 6 km en kun je vermijden door na de oversteek van de asfaltweg (Meerwijkselaan) bij het ‘splitsing’bordje het groene onderbordje rechtdoor te volgen. Na een stukje verhard pak je de route weer op door bij het Afrika museum rechtsaf te slaan. 
Voor beginners blijkt Westermeerwijk sowieso vaak een brug te ver zowel fysiek als technisch en wandelen met de fiets vindt niemand leuk.

De TREK mountainbikeroute Nijmegen voert je door de bossen van Westermeerwijk en De But. Er zijn drie startpunten. Je volgt de rode aanrijdroute naar de route op maximaal een paar honderd meter. De route heeft een rode pijlmarkering en heeft de technische moeilijkheidsclassificatie blauw: gemiddeld. De route bevat veel variatie. Na de klim langs het Afrika museum vind je op De But veel afwisseling in bredere paden naast flink wat flowy, bochtige singletracks, kuipbochten, rollers en ook redelijk wat hoogtemeters. De verrassende “Dubbele Looie Piep” afdaling heeft twee switchbacks gevolgd door diverse kuipbochten. Belangrijk hier is je snelheid goed af te stemmen op je technische vaardigheid. Halverwege de route kun je deze route combineren met de mountainbikeroute Groesbeek (18 kilometer) die weer is te combineren met de routes in Mook (15 kilometer) en Malden (10 kilometer). Na dit verbindingspunt wachten nog wat pittige, route technische lekkernijen in het noordelijk deel van de route door bos Westermeerwijk. Niet alleen de lengte van 6 kilometer volledig singletrack is behoorlijk uitdagend. Ook de afwisseling in korte, snelle en soms ook dalende kuipbochten gaat razendsnel. De vele korte en iets langere venijnige, steile klimmetjes en afdalingen vragen erg veel van je techniek en fysiek vermogen.
Westermeerwijk is een erg druk gebied met veel wandelaars en loslopende honden.
Houd aub rekening met de andere recreanten bij de aangegeven kruisingen, verminder je snelheid en groet: ‘Be nice, say Hi’.
Westermeerwijk is minder geschikt voor beginners en te omzeilen door bij het ‘splitsing’ bord aan de Meerwijkselaan rechtdoor het groene onderbord te volgen. Via het fietspad rijd je tot aan het Afrika museum en pakt daar de route weer op.

Deze route is te combineren met de Route Groesbeek.

contact
hoofdsponsor