Ga naar de inhoud

De Malden route voert je door de bossen van Heumensoord. De route is groen bepijld en heeft de technische moeilijkheidsclassificatie groen: ‘makkelijk. Vanaf de startpunten volg je de groen of zwart (Lierdal) bepijlde aanrijdroute naar de route die maximaal op een paar honderd meter ligt. De route is zeer geschikt voor beginners al zitten er ook wel enkele wortelstukken in die scherp kijken en sturen vergen. Mooi om die vaardigheid te ontwikkelen. Er is gering hoogteverschil maar soms wel steil. Leuk om te oefenen vooral op en rond de kogelvanger bij het vierdaagseterrein.

Na een omleidingsroute vanwege de zandhagedis vind je bij het zweefvliegveld de verbindingsroute (groen/paarse pijlen) naar de route Groesbeek. Vanuit die route kun je verder combineren met de Nijmegen route (rood/paarse pijlen) en Mook route (blauw/paarse pijlen). Zie overzichtskaart

De route is nu nog ‘old school’ maar het streven is er een beginners en kinderroute van te maken, aantrekkelijk door vele licht flowy singletracks met diverse leuke kleine hindernissen/bultjes.

Mountainbiken en alle andere recreatie is in de bossen van het Rijk van Nijmegen alleen toegestaan tussen zonsopkomst en zonsondergang.

contact
Hoofdsponsor
Hoofdsponsor