Ga naar de inhoud

De GIANT mountainbikeroute Mook voert je door de Mookse en de Groesbeekse bossen. De route is bepijld met blauwe pijlen, de technische moeilijkheidsclassificatie is gemiddeld (blauw onderbordje) en is iets minder technisch dan de routes in Nijmegen en Groesbeek. De route bevat diverse flowing singletracks en glooiingen met aardig wat klimmetjes en leuke afdalingen. Er is op Klein Amerika een afkorting, maar dan mis je een mooie lus over een panoramisch deel met fraai uitzicht op de omgeving en de stuwwal. In Mook is een parallel lus (moeilijkheidsgraad rood = moeilijk) die voert over Bikepark Mook (bikepark-mook.nl) dat bestemd is voor technisch gevorderde bikers. Beginners volgen bij afslag ‘Bikepark’ rechtdoor de doorlopende blauwe route.

Respecteer aub de vele wandelaars in het gebied die net als jij willen genieten van al het fraais. Be Nice, Say Hi! 

Vanaf het startpunt volg je de blauw bepijlde aanrijroute. Vanaf Hotel de Wolfsberg en Restaurant ’t Zwaantje bereik je binnen enkele honderden meters de route. Vanuit de Maaspark in Mook en vanaf NS Station wordt begin april de korte aanrijroute bepijld. Vanaf Plasmolen is het ca 2km en voornamelijk verhard. Vanaf De Diepen loopt een deels onverharde aanrijroute van ongeveer 3 kilometer. LET OP: vanaf 27 maart is de oude aanrijroute over het Natura2000 gebied St Jansberg VERVALLEN. De nieuwe aanrijroute is bepijld. Blijf aub weg van de St Jansberg dat vanaf 27 maart verboden terrein is voor mountainbikers en waar je een bekeuring riskeert. 

De route is te combineren met de mountainbikeroute Groesbeek (verbindingsroute blauw/paarse pijlen), die weer aansluit op de routes van Malden en Nijmegen. Zie overzichtskaart

contact
Hoofdsponsor
Hoofdsponsor