De GIANT mountainbikeroute Mook voert je door de Mookse en de Groesbeekse bossen. De route heeft een blauwe markering, de technische moeilijkheidsclassificatie gemiddeld ( blauw) en is iets minder technisch dan de routes in Nijmegen en Groesbeek. De route bevat diverse mooi flowing singletracks en glooiingen met diverse klimmetjes en leuke afdalingen. Er is op Klein Amerika een afkorting, maar dan mis je een mooie lus over een panoramisch deel met fraai uitzicht op de omgeving en de stuwwal. Respecteer de vele wandelaars die net als jij willen genieten van al dat fraais. In dit heuvelachtig bosgebied kom je langs het momenteel in renovatie zijnde Jachtslot Mook met inmiddels prachtig gerenoveerde antieke kassen en tuinen.
Vanaf het startpunt volg je de blauw bepijlde aanrijroute. Vanaf De Diepen is er een voornamelijk onverharde aanrijroute van ongeveer 3 kilometer over de St Jansberg. Blijf daar aub op de route want ernaast is het verboden terrein voor mountainbikers. Vanaf Hotel de Wolfsberg en Restaurant ’t Zwaantje bereik je binnen enkele honderden meters de route.


De route is te combineren met de mountainbikeroute Groesbeek (18 kilometer – bordjes blauw/paarse verbindingsroute), die weer aansluit op de routes van Malden (groen 10 kilometer) en Nijmegen (rood 15 kilometer).

contact
Hoofdsponsor
Hoofdsponsor