Routekaart

Twee routes (van de geplande vier) van het routenetwerk zijn gereed, de bovenste rode (Nijmegen) en de middelste paarse (Groesbeek). Ze zijn compleet voorzien van routepijlen, plaatsen van waarschuwingsborden is ongoing (status 31 maart). Iedere keer als een route wijzigt of erbij komt volgt een update . Een deel van de oude groene en rode route wordt nu ook z.s.m. ontmanteld, Verder staan op deze kaart de startpunten/parkeerplaatsen met aanrijroute in zwart.
Tekst gaat verder onder de kaart.

Nieuw
Rood (noord) = Route Trek Nijmegen 15 km 263 hm, powered by
Trek Store Nijmegen, Hatertseweg 486
Paars = Route Groesbeek 15 km 291 hm

Bestaand, oude route met een enkele omleiding
De ‘oude’ rode en groene routes buiten het gebied van de nieuwe rode en paarse route zijn nog steeds van rode en groene bloso bebording voorzien.
Later dit jaar gaan we (als Natuurmonumenten eindelijk instemt) bouwen aan die twee routes.

Alle routes zijn beschikbaar als GPX bestand.

Gepland
Nieuwe route Mook (nu nog rood wordt blauw) en route Malden (groen). .

Verslag van Gus één onzer vrijwilligers (28 maart)
We hebben vandaag de routebordjes op de palen mogen schroeven!
Ik moet zeggen, dat gaf een heel speciaal gevoel. Gisterenavond was het nog spannend, maar tegen achten kwam het verlossend bericht van Onno: ‘it giet oan!’ (in goed Nijmeegs…niet)
Vanmorgen om 9 uur stond de groep paraat met schroefmachine, allemaal netjes op de voorgeschreven 1,5m van elkaar. Bordjes, schroeven en het routevak werden verdeeld en iedereen ging afzonderlijk van elkaar op pad. Op deze manier werkt het het snelst en hadden we geen last van die 1,5m afstand.
Het gaf toch echt wel een bijzonder gevoel om op paal B1, toevallig ook door mij geplaatst, het eerste bordje te mogen schroeven. Nou ja, mijn eerste bordje. Wesley had bij de verzamelplaats al een demonstratie gegeven, zie foto.
Opvallend vaak werd ik aangesproken tijdens het schroefwerk, wat dus het werk wel enigszins vertraagde. De complimenten, het enthousiasme, de waardering, de uitroepen van ongeloof over hoe mooi het allemaal geworden is, allemaal hartverwarmend en daarom helemaal geen probleem, ik had toch tijd zat. Iedereen bleef trouwens netjes op de RVV-afstand, dat zit er goed in!
Ik ben wel erg benieuwd naar de berg beloften van enthousiaste MTBers, die allemaal beloofden het vrijwillig vignet te zullen aanschaffen! Graag mensen, dat maakt het mogelijk om ook nog de rest af te maken. Dit hebben we, maar we zijn pas bijna op de helft van de geplande routes!
Het plaatsen van de bordjes is nog niet helemaal af, dat gaat zo snel mogelijk gebeuren.
Eventuele opmerkingen, tips of meldingen van kapotte of ontbrekende bordjes, graag melden via onze facebookpagina. of via contact.

Aanduiding afkorting vd route.

Aanduiding verbinding tussen rode en paarse route

De ‘bijbel’ voor bebording.