Meteen naar de inhoud

Aankomende evenementen

No feed found with the ID 3. Go to the All Feeds page and select an ID from an existing feed.

Nieuwsberichten

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Aanstaande zondag 17 september is de mountainbiketocht Groesbeeks Gruwelijkste (inschrijving voor deze tocht is gesloten). Deze tocht maakt gebruik van delen van routes Groesbeek (paars), Nijmegen (rood) en Mook (blauw). Je kan de routes gebruiken, er zijn geen omleidingen, maar houd rekening met drukte op de routes komende zondag 17 september.

Zaterdag 23 september is de Zevenheuvelentrail en het NK trailrunning en op zondag 24 september is de Zevenheuvelenhike. Het stuk Westermeerwijk, het noordelijke gedeelte van de rode route (Nijmegen), zal zaterdag 23 september de hele dag worden afgesloten. Ook op andere gedeeltes van de rode (Nijmegen) en paarse (Groesbeek) route zullen er omleidingen zijn en zal je hardlopers en wandelaars tegenkomen. Het advies is om het weekend van 23/24 september deze routes zoveel mogelijk te mijden. Houd rekening met hardlopers en wandelaars, op en om de routes, geef elkaar de ruimte, rem even af en groet elkaar.

Het MTB routenetwerk Rijk van Nijmegen wenst iedereen (mountainbikers, trailrunners, hardlopers, hikers en wandelaars) sportieve en prettige weekenden. Be nice, say hi !
... Lees meerLees minder

Zaterdag 6 en zondag 7 mei is de jaarlijkse Bosbesjeswandeltocht vanuit Groesbeek. Deze wandeltocht, die dit jaar als goede doel de afdeling Oncologie van het Radboud ziekenhuis steunt, kruist diverse mtb-paden op zowel de rode, paarse als blauwe route. Net als vorig jaar worden er tussen de 1500 en 2000 deelnemers verwacht. De organisatie neemt passende maatregelen om problemen te voorkomen.

Beste MTBers houd rekening met de wandelaars, geef elkaar voorrang, wees respectvol en geniet van de prachtige natuur! Be nice, say hi!
... Lees meerLees minder

Minder verstoring andere recreanten en natuur door aantrekkelijke mountainbikeroutes.

Dat concludeert Wielersportbond NTFU naar aanleiding van een onderzoek op basis van data uit fietsapp Strava. Volgens NTFU hebben aantrekkelijke routes een sturend effect omdat het mountainbikers verleidt routes te volgen en uit andere natuur weg te blijven.

www.ntfu.nl/home/nieuws/id/2487/minder-overlast-voor-recreanten-en-natuur-door-mountainbikeroutes?
... Lees meerLees minder

De temperatuur gaat langzaam naar aangenamer waarden waardoor meer mensen gaan recreëren in de natuur. Ieder geniet daarvan op zijn manier en door met elkaars voorkeur rekening te houden en elkaar ruimte te geven kan iedereen genieten.

Verbeter draagvlak voor MTBers, houd rekening met mens en dier
- groet mensen, minder vaart en geef ruimte, daarmee geef je aan ze te respecteren en rekening met ze te houden.
- stop voor dieren die je pad kruisen, laat of help ze oversteken
- lees de toegangsborden en blijf op de voor jou bestemde paden
- maak geen onnodig lawaai door hard naar elkaar te roepen of anderszins mensen of dieren te verstoren
- tussen zonsondergang en zonsopgang is de natuur alléén voor dieren, anderen hebben geen toegang

Dit zijn kleine bijdragen om de natuur op een fijne manier te delen. Help elkaar hiermee, soms vergeet je het.

Bedenk dat één slechte ervaring met een MTB-er langer blijft hangen dan honderd goede. Dat schaadt ons aller imago.

Meer weten? www.mtb-rijkvannijmegen.nl/gedragsregels/
... Lees meerLees minder

Load more
contact
Hoofdsponsor
Hoofdsponsor