Ga naar de inhoud

Combi 4 route

Vier routes combi MTB routenetwerk Rijk van Nijmegen

Op veler verzoek hebben we een combi GPX-track gemaakt van de vier routes van ons routenetwerk.
Deze track begint vanaf boscafé de Zweef, het restaurantje bij het Zweefvliegveld te Malden.
Adres: Groesbeekseweg 55A, 6581BJ Malden.
Parkeren kan bij het Boscafé zelf aan de Groesbeekseweg, of op het terrein vlak voor het bruggetje over de spoorlijn Nijmegen-Venlo aan de linkerkant van de weg.

Er kan gekozen worden om eerst de Groene Route Malden te rijden en dan de andere drie, of andersom, eerst de combi paars-rood-blauw-paars en dan bij terugkeer bij het Zweefvliegveld nog extra de route groen, Malden.

Als je eerst route Groen, Malden rijdt, start je recht tegenover de uitrit van het boscafé met de groene pijlen, recht het bos in.
Deze route is 9,7 km met ongeveer 42 hm.

Als je eerst de combi van de drie grotere routes wil rijden kies je bij het Boscafé de verbindingsroute groen-paars en dat is linksaf als je het terrein van het Boscafé afrijdt.
Na een paar honderd meter kom je dan in het Groesbeekse bos op de route Groesbeek (paars). Die pijlen volg je tot aan de kruising aan de Nijmeegse Baan, daar is in kleurcombi paars-rood de verbinding naar de route Nijmegen (rood) aangegeven.
Direct na de oversteek van de Nijmeegse Baan ga je links af de Route Nijmegen (rood) volgen. Deze kan je in zijn geheel rondrijden tot je op ditzelfde punt terugkomt. Aan het eind van deze rode route de verbindingsroute rood-paars nemen en weer de Nijmeegse Baan oversteken, terug naar de route Groesbeek (paars). Je bent dan bovenaan de afdaling die bekend staat onder de naam “Traumapad” die zijn naam niet voor niks kreeg. Enige voorzichtigheid bij de eerste keren dat je deze afdaling rijdt is verstandig.
Je volgt dan verder de paarse pijlen van de route Groesbeek tot aan de splitsingsaanduing naar de route Mook (blauw) Verbindingsstukje is paars-blauw gepijld en gaat over het bruggetje over het spoordal.
Hierna kan je de hele route Mook (blauw) de pijlen volgen. In deze .gpx combi zit ook het Bikepark Mook opgenomen. Wees hier verstandig en begin met de meest linkse track, die is “rood” gekwalificeerd, de rechtse twee zijn “zwart” respectievelijk “dubbel-zwart” en erg moeilijk/gevaarlijk.
Onderaan de afdalingen van het Bikepark is langs het grote hek de uitgang van het park en gaat de blauwe route verder.
Die kan je vervolgens volgen tot je weer de verbindingsroute blauw-paars tegenkomt. Deze gaat weer op dezelfde plaats over het bruggetje over de spoorkuil terug naar de paarse route, die dan vervolgens tot het startpunt bij het Zweefvliegveld kan worden afgemaakt.
Deze combi is 53,1 km met ongeveer 944 hm.

Mountainbiken en alle andere recreatie is in de bossen van het Rijk van Nijmegen alleen toegestaan tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Download het .gpx bestand van de Combi-4-route.